اقتصاد و صنعت

افزایش ۸۱ درصدی سهم نیروگاه‌های حرارتی/ تحقق بومی سازی توربین‌های گازی کلاس E در صنعت برق

افزایش ۸۱ درصدی سهم نیروگاه‌های حرارتی/ تحقق بومی سازی توربین‌های گازی کلاس E در صنعت برق
پایگاه خبری معدن نیوز- معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور به ۸۰۲۳۰ مگاوات رسید و سهم نیروگاه‌های حرارتی نیز به ۸۱ درصد یعنی ۶۴۸۳۰ مگاوات افزایش یافت.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، در طول چند دهه اخیر مصرف برق در فعالیت‌های مختلف جامعه گسترش یافته بطوریکه زندگی امروزی بدون بهره‌مندی از برق غیرقابل تصور است. انرژی الکتریکی به عنوان زیربنای کلیدی و مهم در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور نقش مهمی داشتند و حرکت مستمر در مسیر توسعه اقتصادی و ارتقای سطح رفاه اجتماعی، تلاش مداری را در جهت افزایش ظرفیت‌های تولید، انتقال و توزیع انرژی طلب می‌کند.

پیشرفت صنعت و تکنولوژی در گرو ترقی و پیشرفت صنعت برق کشور است و سادگی تبدیل برق به سایر انرژی‌ها و انتقال سریع آن به نقاط مختلف، اهمیت استفاده از آن را افزایش داده است.

این مزیت به همراه عوامل متعدد دیگر از جمله رشد سریع جمعیت، توسعه شهرنشینی، افزایش سطح زندگی و رفاه، واقعی نبودن تعرفه‌ها تغییرات آب و هوا، توسعه صنعتی و تجاری موجب گردیده که دامنه مصرف انرژی در کشور گسترش یابد.

در همین راستا حمیدرضا عظیمی معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان در خصوص دستاورد‌های چهل ساله در زمینه ظرفیت نصب شده و سهم نیروگاه‌ها خاطرنشان کرد: در سال 1357، ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور 7024 مگاوات بوده که سهم نیروگاه‌های حرارتی از آن 66 درصد بوده است.

وی افزود: در آن سال نیروگاه‌های کشور 16551 میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده‌اند که 9600 میلیون کیلووات ساعت آن سهم نیروگاه‌های حرارتی بوده است

عظیمی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با وجود تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و سیاسی و 8 سال جنگ تحمیلی و با توجه به عوامل برشمرده شده فوق، با تلاش مجدد کارکنان صنعت برق، ظرفیت نصب شده نیروگاه‌هی کشور به 80230 مگاوات رسید و سهم نیروگاه‌های حرارتی نیز به 81 درصد یعنی 64830 مگاوات رسیده است.

معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینکه تولید نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای سال 97 تاکنون به 95 درصد تولید برق کشور رسیده عنوان کرد: در پایان سال 1396 انرژی تولیدی نیروگاه‌های کشور به رقم 299159 (دویست و نود و نه هزار و یکصد و پنجاه و نه) میلیون کیلووات ساعت رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه طی چهل سال گذشته ظرفیت نصب شده نیروگاهی رشد 4/11 برابری داشته اظهار کرد: در این بین انرژی تولیدی نیروگاه‌ها نیز 18 برابر شده این در حالی است که جمعیت 80 میلیون فعلی رشد 2/2 برابری داشته است.

عظیمی در ادامه به تکنولوژی و کیفیت مساحت نیروگاه‌های حرارتی اشاره کرد و گفت: به دلیل ظرفیت‌های گسترده ایجاد شده در بخش ساخت داخل تجهیزات نیروگاهی و وجود تجربیات ارزنده در اجرای طرح‌ها و بهره‌برداری از تاسیسات، رشد این صنعت پیشرفت چشمگیری داشته است.

معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ارتقا توان و راندمان واحد‌های نیروگاهی در کنار کاهش تلفات شبکه را همواره از اهداف اصلی متولیان صنعت برق کشور دانست و افزود: تجربه موفق بومی سازی توربین‌های گازی کلاس E. یکی از اهداف موثر محقق شده در صنعت برق بوده است.

وی در خصوص دیگر دستاورد‌های این حوزه گفت: انتقال و بومی سازی فناوری تولید توربین‌های گازی، تامین نیاز‌های کشور در حوزه تامین انرژی و تقویت آن‌ها در امر صادرات تکنولوژی و خدمات فنی و مهندسی، توسعه به کارگیری حداکثری منابع انسانی و متخصص ایرانی در اجرای طرح‌های نیروگاهی، استفاده حداکثری از منابع داخلی و تامین مواد مورد نیاز نیروگاه‌ها و در نهایت انتقال فناوری تعمیر، نگهداری و بهره‌برداری از نیروگاه‌ها از دیگر دستاورد‌ها در حوزه نیروگاه‌های حرارتی بوده است.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد