اقتصاد و صنعت

آغاز همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و روسیه

آغاز همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و روسیه
پایگاه خبری معدن نیوز- وزیر نیرو: در پی تصمیم هیئت وزیران در سال گذشته برای واگذاری ریاست کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و روسیه به این وزارتخانه ما برای سرعت دادن به این همکاری‌ها مکلف شدیم
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، رضا اردکانیان در ارتباط با خبر نیمروزی گفت: همکاری‌های مشترک اقتصادی دو کشور با شرکت بیش از 300 نفر از مقامات دولتی و بخش خصوصی فدراسیون روسیه در قالب 65 شرکت بزرگ که به ایران آمده اند در حال گسترش است و این اجلاس فردا و پس فردا هم ادامه خواهد داشت.
وی گفت: این مذاکرات در قالب 13 کمیته در عرصه‌های مختلفی مثل حمل و نقل، صنعت و معدن، کشاورزی، بهداشت، دارو و انرژی وهمچنین بحث توریسم در تهران و اصفهان دنبال خواهد شد.
اردکانیان در رابطه با برنامه‌های امروز گفت: همایش همکاری‌های قفقاز شمالی با استان‌های ایران که یک عرصه فرهنگی تجاری است در حال برگزاری است و وزیر قفقاز شمالی فدراسیون روسیه این اجلاس را افتتاح کرد.
وزیر نیرو در ادامه افزود: در اجلاس امروز هم بیش از 60 شرکت کننده از کشور روسیه از استان‌های مختلف به ایران آمدند که مجموع این منطقه جمعیتی حدود 10 میلیون نفر دارد که بسیار علاقه‌مند هستند با توجه به اشتراکاتی که در زمینه‌های فرهنگی و تاریخی با استان‌های ایران دارند همکاری هایشان را توسعه دهند.
وی گفت: هم زمانی این دو اجلاس با نهایی شدن موافقت نامه الحاق جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصت بسیار خوبی را در شرایط تحریمی برای روسیه و کشور ما قرار داده که باعث می‌شود حدود 800 قلم کالا‌هایی با تعرفه ترجیحی از معافیت برخوردار شود.
وزیر نیرو افزود: در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی گفتگو‌های خوبی صورت گرفته و در زمینه کشاورزی و دامپروری به سرعت در حال انجام است.
اردکانیان گفت: امروز اعلام شد که در یکی از استان‌ها در روسیه چیزی حدود 20 هزار هکتار از اراضی را به ما اختصاص دهند تا بتوانیم برای دامپروری از منابع طبیعی و آب استفاده کنیم ودر نهایت محصول را وارد ایران کنیم.
وی در پایان گفت: در قفقاز شمالی برای ایران بازار کار وامکان بسیار خوبی وجود دارد و ایران باید از این بازار و ارتباطات بهره برداری لازم را انجام دهد.

فصلی جدید در روابط اقتصادی ایران و روسیه
وزیر نیرو:ما در مسیر توسعه روابط اقتصادی دو کشور، نهایی کردن الحاق ایران به موافقت نامه اوراسیا را در دستور کار داریم.
رضا اردکانیان در افتتاحیه دومین همایش چشم انداز همکاری‌های تجاری و فرهنگی ایران و فدرال قفقاز شمالی و فدراسیون روسیه افزود: این اجلاس سبب ایجاد فصل جدیدی در روابط با روسیه می‌شود که وزارت نیرو نیز بهره قابل ملاحظه‌ای از امکانات فراهم شده در آن به خصوص در طرح‌های انرژی خواهد برد.
وی با اشاره به اینکه ریاست همکاری اقتصادی ایران و روسیه به وزارت نیرو محول شده است افزود: ما در مسیر توسعه روابط اقتصادی دو کشور چند طرح مهم را در دستور کار داریم که یکی از آن‌ها نهایی کردن الحاق جمهوری اسلامی ایران به موافقت نامه اوراسیا است.
وزیر نیرو ادامه داد: ما با پیوستن به اوراسیا به دنبال آن هستیم که بتوانیم روابط اقتصادی، عرضه کالا ومحصولات را به ویژه در شرایطی که ایران و روسیه تحریم هستند افزایش دهیم که این امر با پیوستن به موافقت نامه اوراسیا محقق می‌شود.
وی برگزاری کمیسیون مشترک ایران و روسیه را از دیگر فعالیت‌های مهم در توسعه فعالیت‌های اقتصادی دانست و ادامه داد: کارگروه‌های متعددی در زمینه حمل و نقل، صنعت، معدن، کشاورزی، توریسم، همکاری‌های فرهنگی، بهداشتی و صنعت داروسازی را آغاز کنیم.
وی گفت: پیش بینی می‌شود فردا و پس فردا طرح‌های متعددی در این کمیسیون به امضا برسد و البته دراین زمینه شرکت‌های مختلفی برای حضور اعلام آمادگی کرده اند.
وزیر نیرو افزود: از محل وامی که فدراسیون روسیه برای ایران تدارک دیده است وزارت نیرو نیروگاه 1400 مگاواتی را در هرمزگان احداث می‌کند، وزارت راه نیز برقی کردن راه آهن تهران گرمسار را پیش بینی کرده است البته ما از این فرصت برای فعالیت در بخش کشاورزی بهره خواهیم برد.
وی با بیان اینکه ورادات محصولات مورد نیاز از روسیه در دستور کار قرار دارد گفت: به نظر می‌رسد ظرفیت مبادله موجود بسیار قابل افزایش و زمینه‌های زیادی در قالب ضوابط موجود و از طریق اوراسیا برای مبادلات کشور وجود دارد.
وزیر نیرو افزود: ایران می‌تواند امکانات ترانزیتی خود را برای صادرات و افزایش مبادلات در اختیار روسیه قرار دهد تا آن‌ها از مسیر‌های کوتاه تری محصولاتشان را به آب‌های آزاد و سپس به کشور‌های هدف منتقل کنند.
وی گفت:ایران و روسیه در زمینه‌های مختلف صنعت و گردشگری مذاکرات خوبی انجام داده اند.

علاقه مندی روسیه به توسعه صنعت حمل و نقل با ایران
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی گفت: ما علاقمند به توسعه صنعت حمل و نقل در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب و همچنین ایجاد کریدور انرژی با ایران هستیم.
"سرگی چباتاریف" در افتتاحیه دومین همایش چشم انداز همکاری‌های تجاری و فرهنگی ایران و فدرال قفقاز شمالی و فدراسیون روسیه افزود: این همایش یکی از همکاری‌های ایران و روسیه است و در واقع کمیسیون مشترک سایتی است که از طریق آن همه موسسات خصوصی، تولید کنندگان و شرکت‌ها می‌توانند با هم ملاقات کرده و مسائل خود را به اشتراک گذاشته و در نهایت این روابط سبب انجام کار‌های مهمی در همه زمینه‌های اقتصادی شود.
وی منطقه قفقاز را علاقه‌مند به توسعه دو جانبه دانست و گفت: بیشتر از همه ما با ایران به دنبال توسعه روابط گردشگری و توریسم هستیم.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی گفت: ما در زمینه کشاورزی و محصولاتی که می‌توانیم صادرات داشته باشیم مثل گوشت قزمز و غلات آماده همکاری و همچنین نیازمند کالا‌هایی از ایران از جمله میوه و سایر محصولات کشاورزی هستیم.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری از طریق دریای خزر از دیگر زمینه‌های فعالیت با ایران است که من فکر می‌کنم این زمینه از صنعت گردشگری دورنمای خوبی خواهد داشت.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی ادامه داد: ایران و روسیه پیشروی صنعت گردشگری به خصوص کشتی رانی بین دو کشور در دریا هستند.
قفقاز شمالی ظرفیت بالقوه‌ توسعه روابط ایران و روسیه
وزیر نیرو: قفقاز شمالی با برخورداری از همه منابع لازم ظرفیت بالقوه و نقش کلیدی برای توسعه روابط تجاری، علمی و فرهنگی ایران و روسیه دارد.
رضا اردکانیان در افتتاحیه دومین همایش چشم انداز همکاری‌های تجاری و فرهنگی ایران و فدرال قفقاز شمالی افزود: ایران و قفقاز شمالی می‌توانند در بخش‌های مختلف اقتصادی همکاری داشته باشند که اجرای لغو رویداد گردشگری در این صنعت می‌تواند کمک شایانی برای گسترش این همکاری‌ها داشته باشد.
وی با اشاره به این که قفقاز در کریدور شمال و جنوب زمینه خوبی برای همکاری دو کشور دارد، گفت: اتصال ریلی ایران می‌تواند زمینه ساز فعالیت بیشتر ایران و روسیه باشد خط ریلی قزوین - رشت با طول 165 کیلومتر نمونه این همکاری است که امیدواریم با اتصال خط ریلی رشت - آستارا نیز حلقه نهایی ایران و روسیه تکمیل و شاهد توسعه روابط تجاری دو کشور باشیم.
وزیر نیرو روند همکاری ایران و روسیه را در حوزه کشاورزی مثبت اعلام کرد و ادامه داد: حجم مبادلات کشاورزی در سال جاری نسبت به سال گذشته با رشد همراه بوده است.
اردکانیان با اشاره به اهمیت امضای قرارداد برای ترانزیت غلات افزود: باید تلاش کنیم موانع این قرارداد برداشته شود، زیرا با این کار ایران می‌تواند هاب منطقه در صادرات غلات به کشور‌های شمالی به ویژه روسیه شود.
وی اتصال برق ایران به روسیه را نیز از دیگر روابط تجاری بین دو کشور دانست و گفت: این اتصال از طریق ارمنستان و تاجیکستان باید به زودی برقرار شود.
وزیر نیرو در خصوص پیوند ایران به اوراسیا افزود: با پیوستن ایران به اوراسیا امکان صادرات 800 قلم کالا فراهم می‌شود که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد البته این لایحه به تصویب مجلس رسیده و ما منتظر تصمیم شورای نگهبان هستیم.
اردکانیان با اشاره به این که امیدواریم این همایش و کارگروه‌ها منشأ جدیدی برای توسعه فعالیت‌های ایران و روسیه باشد گفت: مناسبات جمهوری اسلامی ایران و روسیه در سال‌های اخیر رو به توسعه است و همچنان این گسترش ادامه دارد تا جایی که رؤسای جمهور دو کشور در سال گذشته پنج بار با هم ملاقات کردند و همچنین رئیس جمهور روسیه نیز تاکنون سه بار به ایران سفر داشته است.
وی با اشاره به تقویت همزمان دیپلماسی پارلمان‌های ایران و روسیه افزود: در مجموع حجم و تعداد تبادل هیئت‌ها در دو کشور روند صعودی دارد که این نشان می‌دهد در تمامی ابعاد سیاسی - اقتصادی و فرهنگی این موضوع از مسائل کلیدی سیاست خارجی دو کشور است.
وزیر نیرو با اشاره به جمعیت 10 میلیون نفری قفقاز شمالی گفت: این ظرفیت می‌تواند سبب ایجاد روابط کلیدی ایران و روسیه و دروازه ورود کالا از ایران به روسیه و برعکس باشد.

مبادلات تجاری ایران و روسیه باید سه برابر شود
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی گفت: مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال 2018 معادل یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به سال 2017 دو درصد افزایش داشته است در حالیکه امیدواریم این حجم تجاری تا سه برابر افزایش یابد.
"سرگی چباتاریف" در افتتاحیه دومین همایش چشم انداز همکاری‌های تجاری و فرهنگی ایران و فدرال قفقاز شمالی و فدراسیون روسیه افزود: هم اکنون 60 نفر در این همایش از ارگان‌های منطقه‌ای، دولتی و تمامی نواحی فدراسیون روسیه در زمینه‌های صنعت، تجارت، انرژی، ساختمان، اقتصاد، کارشناسان، دانشمندان و کارشناسانی در زمینه فرهنگ و هنر حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه این اجلاس زمینه ساز همکاری موفق ایران و قفقاز شمالی است گفت: بیش از ده‌ها قرارداد و موافقتنامه در این همایش امضا خواهد شد.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی با اشاره به برگزاری اولین دوره از این همایش در شهر ولاد قفقاز گفت: در دومین دوره همایش شاهد تقویت روابط بین دو کشور خواهیم بود و همچنین این همایش ضمانت اجرایی برای دستاورد‌های همایش اول است.
"سرگی چباتاریف" با اشاره به امضای قرارداد بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قفقاز شمالی گفت: در این قرارداد یک رشته برای کارشناسی ارشد ایجاد می‌شود که در آن دانشجویان دو طرف آموزش خواهند دید و همین موضوع سبب تربیت کارشناسانی برای شناخت ایران و روسیه خواهد شد.
وی افزود: در خصوص همکاری‌های علمی که در چارچوب این قرارداد انجام خواهد شد تحقیقاتی در زمینه علوم انسانی انجام و همچنین کتاب‌هایی به زبان روسی و ایرانی منتشر می‌شود.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی با اشاره به تصمیم گیری انجام شده در دانشگاه علامه طباطبایی برای برقراری کنفرانس بین المللی در خصوص روابط فرهنگی دو کشور گفت: از جمله موضوعات برگزاری اولین همایش محصولات کشاورزی در خصوص فروش گوشت حلال و غلات به ایران است که همه این روابط باید توسعه یابد.
چباتاریف با اشاره به حجم کم تبادلات کالایی بین ایران و قفقاز شمالی ادامه داد: این تبادلات هم اکنون حدود 54 میلیون دلار است و ما باید تلاش خود را برای استفاده از این ظرفیت افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه گسترش روابط با ایران یکی از مسائل و اولویت‌های کلیدی است، گفت: این موضوع جزء مسائل خارجی روسیه است که ما این روابط خارجی را بررسی می‌کنیم و کمیسیون مشترک دائمی ایران و روسیه که توسط گروهی بین دو کشور از جمله قفقاز شمالی ایجاد شده است تمامی اقداماتی را که در خصوص ایران وجود دارد، دنبال می‌کند.
"سرگی چباتاریف" با بیان اینکه در قفقاز ده میلیون جمعیت و 8 جمهوری وجود دارد افزود: قفقاز شمالی بسیار زیبا، تمیز و دارای اکولوژی خوب، منابع طبیعی غنی و دارای مردم میهمان نواز و خونگرمی است.
وی کشاورزی و توریسم این منطقه را بسیار غنی دانست و ادامه داد: این دو موضوع باید برای همکاری‌های مشترک بین دو کشور توصیه شود.
"سرگی چباتاریف"، توریسم قفقاز شمالی را سالیانه یک و نیم میلیون نفر دانست و گفت: صنعت توریسم بسیار اهمیت دارد و ما برنامه ریزی می‌کنیم که میزان گردشگران این منطقه را سه برابر کنیم.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی گفت: این منطقه محلی است که باید روابط ایران و روسیه در این منطقه قوی شود.
وی با اشاره به اینکه دولت روسیه برنامه مناسبی را برای قفقاز شمالی تصویب کرده گفت: در این برنامه باید فعالیت‌هایی انجام شود که ما علاقمند همکاری با ایران در خصوص این برنامه‌ها هستیم که یکی از این برنامه‌ها توسعه گردشگری بر روی کشتی است البته کشور‌های حوزه دریای خزر می‌توانند در این زمینه همکاری داشته باشند و این برنامه را توسعه دهند.
وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال تحکیم روابط دو جانبه بین دو کشور هستیم ادامه داد: ما به دنبال حمایت ایران هستیم تا بتواند به صورت فعال تری در مسائل اقتصادی، قومی، سیاسی، نظامی، مبارزه با تروریسم و جدایی طلبان مشارکت داشته باشد.
"سرگی چباتاریف" با بیان اینکه ما علاقمند در زمینه علوم انسانی و فرهنگی با ایران هستیم گفت: رئیس جمهور روسیه در خصوص این همکاری‌ها و توسعه آن بسیار تاکید دارد.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی با اشاره به تحکیم اعتماد بین دو کشور گفت: این موضوع برای ما خیلی مهم است تا بتوانیم ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی دو کشور را شناسایی کنیم.
وی گفت: قفقاز شمالی می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط ایران و روسیه ایجاد کند، زیرا دارای نقاط قوت زیادی است و ما برای ساختن آینده روابط ایران و روسیه بر روی این منطقه تاکید داریم.
"سرگی چباتاریف" با اشاره به همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی ایران و داغستان از هزاران سال پیش گفت:: ما تلاش می‌کنیم این روابط را توسعه دهیم البته روابط تجاری بین ایران و جمهوری کاراکاس نیز از دیگر نقاط قابل توسعه است که ارگان‌های منطقه‌ای و دولتی روسیه به آن خیلی علاقمند هستند.
وی گفت:: کوریدور شمال و جنوب که برای حمل و نقل بین ایران و روسیه فعالیت خواهد کرد باید از آذربایجان عبور کند که این نه تنها برای کشور ما و حتی برای جامعه جهانی اهمیت دارد، زیرا سبب انتقال کالا با قیمت ارزان‌تر از شمال به جنوب خواهد شد.
"سرگی چباتاریف"با تاکید بر توسعه طرح راه آهن ایران و روسیه گفت: ما باید ارتباط زمینی و دریایی را تقویت کنیم البته در ماه آگوست قرار است ملاقات‌هایی در سطح بالا بین ایران و آذربایجان و روسیه انجام شود.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی گفت: حمل کالا از طریق ایران، آذربایجان، ارمنستان و کردستان و کوریدور شرق و غرب که از قفقاز شمالی عبور می‌کند نیز بسیار مهم است.
وی افزود: کوریدور شرق به غرب و برعکس می‌تواند امکان تبادل بین المللی کالا‌ها و حمل و نقل را از شرق به غرب و از غرب به شرق فراهم کند که این مسئله بسیار اهمیت دارد.

دومین همایش تجاری ایران و قفقاز شمالی
دومین همایش تجاری ایران و منطقه قفقاز شمالی به مدت سه روز با حضور مقامات و فعالان بخش خصوصی و دولتی دو کشور در شهرهای تهران و اصفهان آغاز بکار کرد.
پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه و دومین همایش تجاری ایران و منطقه قفقاز شمالی به مدت سه روز با حضور مقامات و فعالان بخش خصوصی و دولتی دو کشور در شهر‌های تهران و اصفهان آغاز بکار کرد.
مراسم افتتاحیه دومین همایش تجاری و تاریخی، فرهنگی و علمی ایران و قفقاز شمالی با حضور چباتاریف، وزیر قفقاز شمالی روسیه و رضا اردکانیان، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و معاونین وزرای نفت و راه و شهر سازی برگزار شد.
ناحیه فدرال قفقاز شمالی متشکل از جمهوری‌های داغستان، اینگوشتیا، کاباردینا بالکاریا، اوستیای شمالی، چچن و قره چای چرکسیا و خطه استاورپل بوده که با جمعیت حدود 10 میلیون نفری، هفت درصد جمعیت روسیه را در بر می‌گیرد. این مناطق در حوزه‌های کشاورزی به ویژه غلات و گوشت صنایع شیمایی، ساختمانی، ماشین‌سازی، انرژی و فلزات رنگی از ظرفیت خوبی برای همکاری با کشورمان برخوردار هستند.
پیش از ظهر یکشنبه نیز پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه با حضور دبیران کمیسیون و اعضای کارگروه‌ها در تهران آغاز خواهد شد.
همچنین صبح روز دوشنبه سومین کارگروه همکاری‌های استانی دو کشور با حضور وزرای نیرو ایران و قفقاز شمالی روسیه برگزار خواهد شد. در این نشست معاون نخست وزیر جمهوری داغستان و هشت وزیر منطقه‌ای (وزرای اقتصادی جمهوری‌های اوستیای شمالی، قره‌چای چرکسیا، کاباردینو بالکاریا، چواش، استاورپل، آستاراخان، اولیانفسک و اورلفسک) حضور خواهند داشت.
بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مراسم اختتامیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه صبح روز سه‌شنبه با حضور وزرای نیروی ایران و انرژی فدراسیون روسیه به عنوان روسای کمیسیون مشترک دو کشور در اصفهان برگزار خواهد شد.
در چارچوب اجلاس پانزدهم کمیسیون مشترک اقتصادی 9 کارگروه و سه کمیته تخصصی با حضور جمع زیادی از فعالان بخش خصوصی و دولتی دو کشور در زمینه همکاری‌های استانی، صنعت، انرژی، حمل‌ونقل، ICT و... برگزار خواهد شد که برقراری خط پرواز کارگو بین فرودگاه ژوکوفسکی مسکو با اصفهان، تولید مشترک واگن‌های باری، تولید مشترک توربین‌های کمتر از 20 مگاوات، تولید مشترک خودرو‌های سنگین، صادرات گوشت از منطقه قفقاز شمالی به ایران برخی از پروژه‌های مورد علاقه شرکت‌های روس جهت مذاکره با شرکت‌های ایرانی در حاشیه اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی است.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد