سرب و روی

عضو هیئت مدیره و دبیر انجمن سرب و روی ایران؛

برخی معادن سرب و روی تا مرز تعطیلی پیش رفته‌اند/ تولید معادن اکسیدی ۱۰۰ درصد در داخل مصرف می شود

برخی معادن سرب و روی تا مرز تعطیلی پیش رفته‌اند/ تولید معادن اکسیدی ۱۰۰ درصد در داخل مصرف می شود
پایگاه خبری معدن نیوز- تعیین عوارض ۲۵ درصدی بر صادرات مواد معدنی که اعتراض‌های زیادی به دنبال داشت، تاثیرات منفی خود را در کمتر از دو ماه نشان داده است؛ علاوه بر از دست رفتن سهم بازارهای صادراتی برای برخی از مواد معدنی همچون سنگ آهن و جایگزین شدن رقبای خارجی به جای تولیدات ایرانی، برخی از معادن کوچک در پی عدم امکان صادرات تا مرز تعطیلی پیش رفته‌اند؛ معادن کوچک سرب و روی از جمله معادنی هستند که در این رابطه مشکلات عمده‌ای را طی یک ماه و نیم گذشته در پی توقف صادرات به دلیل عدم صرفه مالی تجربه کرده‌اند.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، تعیین عوارض 25 درصدی بر صادرات مواد معدنی که اعتراض‌های زیادی به دنبال داشت، تاثیرات منفی خود را در کمتر از دو ماه نشان داده است؛ علاوه بر از دست رفتن سهم بازارهای صادراتی برای برخی از مواد معدنی، برخی از معادن کوچک در پی عدم امکان صادرات تا مرز تعطیلی پیش رفته‌اند؛ معادن کوچک سرب و روی از جمله معادنی هستند که در این رابطه مشکلات عمده‌ای را طی یک ماه و نیم گذشته در پی توقف صادرات به دلیل عدم صرفه مالی تجربه کرده‌اند.

عضو هیئت مدیره و دبیر انجمن سرب و روی ایران در رابطه با تاثیر تعیین عوارض 25 درصدی صادرات مواد معدنی بر معادن سرب و روی گفت: عدم توانایی در پرداخت این عوارض برای انجام صادرات، برخی از معادن کوچک و سرب و روی را به مرز تعطیلی کشانده است.

سیروس میانجی با اشاره به اینکه معادن سرب و روی به دو نوع اکسیدی و سولفوره تقسیم می‌شوند، توضیح داد: در معادن اکسیدی که کربناته هستند تولیدات ما مصرف صد در صد داخلی دارد و صادرات آن صفر است اما در معادن سولفوره تولیدات ما در داخل مصرف بسیار محدودی دارند.

وی افزود: از تولیدات معادن سولفوره تنها کارخانه سرب و روی بافق استفاده داشته و مازاد تولیدات ما تا پیش از تعیین این عوارض صادر می‌شده اما در شرایط فعلی با عوارض 25 درصدی این صادرات مقرون به صرفه نیست و برخی از معادن تا مرز تعطیلی پیش رفته‌اند.

دبیر انجمن سرب و روی با اشاره به اینکه لغو عوارض اگرچه پس از دو ماه اتفاق می‌افتد اما همین هم می‌تواند راهگشای برخی از معادن کوچک سرب و روی باشد، عنوان کرد: از وزارتخانه و نهادهای دولتی انتظار داریم برای تصمیم‌گیری‌های اینچنینی یک مشورت حداقلی با اتاق بازرگانی و تشکل‌های مرتبط با هر بخشنامه در بخش خصوصی داشته باشند.

میانه جی ادامه داد: تمام این تصمیمات در صادرات و تعیین عوارض که منجر به شرایط بحرانی در برخی معادن شده است تنها به منظور جلوگیری از صادرات سنگ آهن خام اتفاق افتاد که این خود بیانگر ناهماهنگی در بخش‌های مختلف وزارتخانه است.

وی در پایان تصریح کرد: وزارتخانه موظف است در موارد خاص اینچنینی و طبق شرایط خاص برای هر ماده معدنی تصمیم‌گیری کند و بخشنامه‌های اینچنینی در شرایطی که شعار "معدن به جای نفت" مطرح می‌شود چیزی جز ضربه به معادن و صادرات معدنی نیست.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد