سرب و روی

انتقاد مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از حفاران غیرمجاز در معدن سرب و روی آلبلاغ

انتقاد مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از حفاران غیرمجاز در معدن سرب و روی آلبلاغ
پایگاه خبری معدن نیوز- مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از فعالیت حفاران غیرمجاز معدن آلبلاغ اسفراین در محدوده پارک ملی ساریگل انتقاد کرد و گفت: ادامه کار آنها موجب ایجاد مشکلات اجتماعی برای خانوارهای عشایری شده است.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از فعالیت حفاران غیرمجاز معدن آلبلاغ اسفراین در محدوده پارک ملی ساریگل انتقاد کرد و گفت: ادامه کار آنها موجب ایجاد مشکلات اجتماعی برای خانوارهای عشایری شده است.

محمدرضا قلی‌پور اظهار داشت: خانوارهای عشایر در نزدیکی این معدن برای فصل ییلاق مستقر می‌شوند که حضور و تردد حفاران برای این قشر بعضا مشکلاتی ایجاد می‌کند.

برداشت غیرمجاز از این معدن سرب و روی که در منطقه‌ای با همین نام واقع است، از سال 97 آغاز شده بود اما از ابتدای سال 98 با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد.

وی گفت: بعضا این افراد مزاحمت های اجتماعی برای خانواده های عشایر دارند و همچنین نیز این قشر نگران سرقت دام‌ها و وسایل زندگی خود هستند.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: صدای پتک‌های حفاران غیرمجاز در این منطقه که چراگاه دام های عشایر محسوب می‌شود موجب ترس دام ها می‌شود.

وی بر مدیریت معدن آلبلاغ تاکید کرد و افزود: خانواده‌های عشایر که در این خطه سکونت دارند از حضور حفاران غیر مجاز گلایه دارند و بارها این موضوع را به ما گزارش داده و خواستار برخورد با آنان توسط دستگاه‌های مربوطه شده‌اند.

قلی پور اظهار داشت: از دوران گذشته، مراتع این منطقه در اختیار خانوارهای عشایر بوده است، تا قبل از فعالیت حفاران غیر مجاز هیچ گونه مشکلی امنیتی برای این قشر وجود نداشت.

وی با بیان اینکه مراتع این منطقه متعلق به عشایر است افزود: خانوارهای عشایر قشری تولیدکننده هستند و به نوعی 25 درصد تولید گوشت قرمز استان توسط این قشر تولید و عرضه می‌شود اما متاسفانه حفاران به صورت غیرمجاز برای سود وارد این منطقه شده‌اند.

واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند ولی چند ماه پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه روی این منطقه معدنی را برای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) صادر کرده بود.

عشایر کوچرو خراسان شمالی، زمستان را در مناطق گرمسیری مراوه تپه استان گلستان و مناطقی از جاجرم، راز و جرگلان و بجنورد به سر می برند و فصل ییلاق را در دامنه کوه‌های شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد می‌گذرانند.

هم اکنون چهار هزار خانوار عشایر خراسان شمالی در مناطق گرمسیری و قشلاقی استان گلستان مستقر هستند و بعضا خانوارهایی نیز در مناطق ییلاقی این استان حضور یافته اند.

پنج هزار و 350 خانوار عشایر خراسان شمالی بیش از 700 هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که 25 درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.

عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر در قالب 2 ایل زعفرانلو و شادلو و 38 طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می‌کنند.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد