سنگ آهن و ذغال سنگ

بزرگترین شرکت معدنی جهان، انجمن جهانی ذغال‌سنگ را ترک می‌کند/ ابراز تاسف WCA از خروج بزرگترین صادرکننده ذغال سنگ جهان

بزرگترین شرکت معدنی جهان، انجمن جهانی ذغال‌سنگ را ترک می‌کند/ ابراز تاسف WCA از خروج بزرگترین صادرکننده ذغال سنگ جهان
پایگاه خبری معدن نیوز- بی‌اچ‌پی‌بیلتون، بزرگترین شرکت معدنی جهان، انجمن جهانی ذغال‌سنگ را ترک می‌کند. این غول استرالیایی‌انگلیسی، دلیل این اقدام را تاکید بر مواضع خود در زمینه تغییرات آب و هوایی زمین عنوان کرده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ریوتینتو، دیگر غول معدنی استرالیا در سال گذشته، تولید ذغال سنگ را به طور کامل متوقف کرد.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز، اندرو مکنزی مدیرعامل بی‌اچ‌پی، به دلیل معضلاتی که بر سر تغییرات آب و هوایی وجود دارد تصمیم دارد از انجمن جهانی ذغال‌سنگ (World Coal Association (WCA خارج شود، اما ارتباط خود را با اتاق بازرگانی امریکا حفظ می‌کند هر چند پیش‌تر به دلیل همین دغدغه‌های آب و هوایی نسبت به ادامه این ارتباط تردید داشت.

این شرکت معدنی که آشکارا از توافق آب و هوایی پاریس حمایت می‌کند، پیش‌تر و در سال گذشته، از تصمیم خود مبنی بر ترک احتمالی انجمن یادشده گفته بود و این تصمیم را بخشی از بازنگری در زمینه عضویت خود در گروه‌های گوناگون صنعتی دانست. این بازنگری با توجه به مواضعی انجام می‌شد که این شرکت در زمینه آب و هوا و انرژی داشت و بر اساس این مواضع به دنبال پیگیری سیاست‌های مربوط به کاهش گرمایش جهانی از طریق کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بود.

انجمن جهانی ذغال‌سنگ از تصمیم بی‌اچ‌پی برای ترک این گروه به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان ذغال سنگ اظهار تاسف و اعلام کرد: این انجمن به دنبال رویکردی است که بین تغییرات آب و هوایی و سیاست‌های انرژی خود تعادل برقرار کند و به سمت آینده‌ای با انتشار آلایندگی کمتر پیش رود.

این اقدام بی‌اچ‌پی به دنبال فشار از سوی گروه‌های زیست‌محیطی استرالیایی انجام شد؛ گروه‌هایی که در سال گذشته با شرکت‌ها وارد مذاکره شدند تا عضویت خود را در گروه‌ها و انجمن‌هایی که موافق با اقدام علیه تغییرات نامطلوب آب و هوایی زمین و گرمایش آن نیستند، لغو کنند.

توافق پاریس در چارچوب پیمان‌نامه سازمان ملل در تغییر اقلیم و در زمینه کاستن از انتشار گازهای گلخانه‌ای است که از سال 2020 میلادی (1399 خورشیدی) اجرا می‌شود. متن توافق از سوی نمایندگان 195 کشور در کنفرانس تغییر اقلیم 2015 میلادی (1399 خورشیدی) سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و با اجماع در 12 دسامبر(آذر) همان سال تصویب شد. دونالد ترامپ در 4 اوت 2017 (13 مرداد 1396) در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، به طور رسمی تصمیمش برای خروج از معاهده اقلیمی پاریس را اعلام کرد. این در حالی است که رئیس‌جمهوری پیشین، آن را امضا کرده بود. ترامپ دلیل خروج را رونق صنایع ذغال سنگ و نفت امریکا اعلام کرده بود.

در همین زمینه، بی‌اچ‌پی از احتمال خروج از اتاق بازرگانی امریکا به دلیل رد توافقنامه پاریس و اعمال سیاست‌هایی خبر داد که به افزایش کربن موجود در جو انجامیده است، اما در نهایت عنوان کرد که به عضویت خود ادامه می‌دهد تا از حمایت این نهاد در تجارت آزاد با امریکا و اصلاح مالیاتی برخوردار باشد.

بی‌اچ‌پی به طور ویژه به جایگاهی که این اتاق در حل مسائل سیاسی دارد اشاره کرد؛ موقعیتی که می‌تواند در زمینه تعرفه‌هایی که بر واردات فولاد و آلومینیوم به امریکا وضع شده است، کمک‌کننده باشد.

این در حالی است که استرالیا در میان شریکان تجاری امریکا و از جمله کشورهایی است که از تعرفه‌های بحث‌برانگیزی که ترامپ بر واردات فولاد و آلومینیوم اعلام شده، معاف است.

بی‌اچ‌پی همچنین از ادامه همکاری با انجمن مواد معدنی استرالیا خبر داد.

هم‌اکنون ذغال سنگ حدود 20 درصد از درآمد سالانه بی‌اچ‌پی را تشکیل می‌دهد و این شرکت معدنی به دنبال به صفر رساندن انتشار دی‌اکسید کربن در عملیات معدنی خود در نیمه دوم قرن جاری میلادی و تا دست‌کم 3 دهه آینده است.

در همین حال ریوتینتو به عنوان رقیب بی‌اچ‌پی‌بیلتون نیز در سال گذشته به طور کامل ذغال سنگ را از فهرست محصولات خود حذف کرد و تمام دارایی‌های خود را در استرالیا که مربوط به ذغال‌سنگ بود به ارزش 4 میلیارد دلار فروخت.

فروش این معادن و سایر دارایی‌ها به معنای خروج کامل این غول معدنی از عرصه سوخت‌های فسیلی بود. پیش‌تر ریوتینتو اقدام به فروش پروژه‌های خود در موزامبیک کرده بود.

در همین راستا آنگلوامریکن نیز از طرح‌هایی که در زمینه فروش ذغال سنگ داشته، عقب‌نشینی کرده است.

این در حالی است که شرکت سوئیسی گلنکور، دیگر غول معدنی جهان همچنان مالک بزرگترین محموله‌های دریایی ذغال سنگ در جهان است. ذغال سنگ هم‌اکنون 40 درصد برق جهان را تولید می‌کند و یکی از اصلی‌ترین کامودیتی‌هایی است که در فهرست تولید غول‌های معدنی از جمله بی‌اچ‌پی‌بیلتون، بزرگترین شرکت معدنی جهان قرار دارد.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد